Thursday, 31 October 2013

Bunga Telur Pink Polkadot

Share it Please
Teks : Mariatul Qiptiyah

Assalamualaikum semua.

Semoga hari ini ceria-ceria dan sihat-sihat belaka. 



Esok, genap 10 minggu usia kandungan saya. Hampir 5 minggu jugalah saya sudah mengalami mabuk-mabuk dan alahan yang saya kira sudah tak tertanggung rasanya. Setiap hari hampir 5-6 kali saya muntah-muntah. Bau makanan dimasak juga tak tertahan. Encik Suami kata saya dah jadi Bionic Woman sebab sampaikan jiran memasak pun saya boleh tangkap baunya sedangkan En. Suami tak bau apa. Kalau ikut kata Nabi s.a.w, kalau jiran terbau masakan kita, hendaklah kita bagi sedikit jiran tu merasa. Jatuh kesian pula saya kat jiran-jiran saya tu kan. 

Kembali kepada tajuk saya hari ini, ingin saya kongsikan di antara Bunga Telur yang saya gubah sendiri untuk Majlis Perkahwinan saya April 2013 yang lepas. Benarlah kata orang, jika kita dapat membuat semua persiapan sendiri, dengan tangan sendiri memang amat puas hati berbanding membeli yang dah siap. Sebenarnya membuat bunga telur ini tidaklah serumit mana. Apa yang diperlukan adalah kesabaran, ketelitian dan sedikit kreativiti. Seterusnya kita bina pula PASSION tu. Dengan 'passion' Insyaallah apa yang diusahakan akan menjadi.

Bunga telur Polkadot ini ringkas saja saya buat. Mungkin kerana saiznya yang agak besar iaitu besar sedikit dari tapak tangan (tapak tangan bulat di tengah tidak termasuk jari) dan warnanya yang mencuri perhatian para tetamu dan saudara mara. masing-masing berebut hendak cop yang menarik perhatian mereka. Dengan ditambah sedikit riben warna senada, cukup memeriahkan jambangan Bunga Pahar saya. Puas rasanya bila Mak tersenyum gembira melihat jambangan Bunga-Bunga Pahar menghiasi pelamin dan ruang tamu. Gembira hati Bonda, gembiralah hati saya.


Oleh kerana ada lebihan bunga telur, Pahar tambahan
 dapat dibuat dengan campuran 2 jenis bunga. 
Cantik juga gubahan adik saya ini.


Boleh hubungi saya terus di emel mariatulqiptiyahmdsah@gmail.com untuk pertanyaan atau isi borang tempahan untuk tempahan Bunga Telur seperti di atas. Semoga hasil tangan saya dapat memeriahkan Hari Bahagia anda.

Salam Sayang, Salam Kreatif

Mariatul Qiptiyah

**************

Ingin bina blog sendiri seperti ini? Tidak tahu cara-caranya? Atau ingin menambah ilmu pengetahuan untuk membina blog peribadi yang lebih kemas, elegant dan mampu menarik traffic pembaca? Hubungi saya di mariatulqiptiyahmdsah@gmail.com untuk maklumat lanjut berkenaan Belajar Asas Blog atau  Kelas Asas Blog. Kelas tanpa masa ditetapkan, kelas dijalankan mengikut fleksibeliti masa anda sendiri. 








No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...