Thursday, 10 October 2013

Bunga Telur Manik

Teks : Mariatul Qiptiyah

Assalamualaikum. Siapa yang tidak kenal bunga telur? Bunga telur amat sinonim dengan Majlis Perkahwinan namun sekarang bunga telur telah digunakan secara meluas dalam majlis-majlis lain seperti Majlis Khatam Al-Quran, Cukur Jambul, Berkhatan dan Maulidur Rasul. Dewasa ini, terdapat pelbagai jenis bunga telur yang cantik-cantik menjadi hiasan pelamin dan buah tangan buat tetamu. 

Hari ini saya kongsikan bunga telur yang saya hasilkan sendiri sempena Majlis Perkahwinan saya April yang lalu. Asalnya ia tidak ada dalam perancangan awal namun, bila emak saya suarakan kesukaannya pada bunga telur jenis ini, gigihlah saya usahakan juga. Alhamdulillah, emak tersenyum puas bila bunga-bunga telur ini tersergam indah menghiasi Hari Istimewa kami sekeluarga.

Bunga telur manik mutiara merah dan putih. Ianya nampak 'simple' tapi anggun kerana maniknya. Ternyata pemilihan manik-manik yang sesuai menjadi keutamaan.

Masih belum lengkap dengan kantung telur yang diperbuat dari kain net merah dan putih.

Sekiranya anda berminat untuk menempah bunga telur seperti ini atau ada pertanyaan, boleh hubungi saya di mariatulqiptiyahmdsah@gmail.com atau tinggalkan pesanan di Borang Tempahan atau ruangan komen. Jangan lepaskan peluang yer. Siapa sangka berkreativiti dapat menjana bahagia dan gembira dalam hidup kita 
 "Sharing is caring"

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah ;)

Aksesori Tambahan Tambah Seri Kad Ucapan

Teks : Mariatul Qiptiyah binti Md Sah Kad ucapan yang dditambah dengan aksesori rama-rama pre-cut, riben dan butang. sumber : kolek...